HTML

Gabi & Edit meghódítja Ausztráliát

Gabi és Edit elindul 2011. októberében és meghódítja Ausztráliát :)

Friss topikok

  • jsstcc: Na csak sikerült! Végre itthon vagytok! Anyu (2012.06.08. 21:12) 27. és 28. hét (Cairns foly.köv.)
  • ZitaAnya: Well done! ;) Köszönjük szépen a sok-sok érdekes beszámolót!!! Nagyon-nagyon jó volt olvasni mindi... (2012.05.24. 16:36) Hazaút..road to Hungary
  • jsstcc: Hát ez nem a "Sástó"-i kilátó volt. Pedig ez is kileng, amikor fenn vagyunk. Mekkora kilengése leh... (2012.05.14. 06:59) 29.hét Melbourne
  • jsstcc: A világörökség zátonyaihoz is elkalandoztatok? Ez igen. Nagyon sok kvíz kérdés témája ez a zátonyr... (2012.05.09. 07:32) 27 és 28. hét (Cairns-i kirándulás)
  • jsstcc: Szépen gyűlnek az élmények és még sokasodjanak is. Ki kell használni ezt a csodálatos lehetőséget.... (2012.04.25. 08:20) 26.hét

Címkék

0. (1) 1. (1) 1.nap. (1) 2.hét (1) 8. (1) a (3) az (1) city (1) egy (1) előtt (1) elsis (1) első (1) estéje (1) felé... (1) felszállás (1) hét (1) hétfő (1) hétvége (1) iskolában (1) kezdet (1) kis (1) nap (1) nap...indulás (1) nap (1) reptéren (1) séta (1) sydney (1) szombat karácsony (1) Címkefelhő

Egy kis Sydney City séta

2011.10.29. 11:06 Gulácsi Edit

Kedves Olvasók!

Ma reggel Gabival úgy gondoltuk, hogy nyakunkba vesszük a várost és megnézzük, hogy hova is fogunk iskolába járni, hogy néz ki a belváros és főbb nevezetességeket megtekintjük.

Térkép, könyv, amelyben van térkép: Old South Head Road, ahol lakunk, majd tovább a Grafton streeten. Innen a Wallis st-en voltunk és kerestük nagyon az Oxford st-et a térképen, ami bevisz a városközpontba, de nem találtuk. Hátra fordultam, mert hallom valaki beszél és hozzám, látom, hogy egy mosolygós férfi kérdezi, hogy hova szeretnénk menni, hátha tud segíteni. Hú,de jól esett, mondtam, hogy nagyon kedves és szeretnénk az Oxford st-et megtalálni: mondta OK, jó helyen vagyunk, menjünk tovább és aztán jobbra forduljunk. Nagyon örültem, megköszöntem és mentünk is tovább. Ahogy elértük az Oxford st-et, onnan mentünk tovább a College st-re (st-ez a street-utca rövidítése). Közben mentünk és mentünk és néztük az embereket: itt nincs divat!!! Abszolute! Az az érzése az embernek, hogy vannak emberek, hogy csukott szemmel belenyúlnak a szekrénybe és ami a kezükbe akad, azt felveszik. Húh, némelyik nagyon "érdekesen" nézett ki, de voltak nagyon csinosak is! :) Ahogy sétáltunk olyan nagyon különleges illata van Ausztráliának: van egy apró fehér virágú bokor-féle, amely iszonyatosan finom illatú!! Meg mintha a nők  csak kétféle parfümöt használnának. Elérkeztünk utunk során a Sandringham Gardens (Park)-ba, ahol picit leültünk és gyönyörködtünk a tájban. Itt olyan madarat találtunk: szóval, mintha egy sirályt kereszteznénk egy görbe csőrű valamilyen madárral!! Alig bírtuk lefényképezni, annyira kis fürge volt: el tudjátok képzelni, hogy szaladgáltam fényképezővel, hogy azt a szerencsétlen madarat elkapjam. Viccesen nézhettem ki :)))

Aztán mentünk tovább és lassan megláttuk a nagy felhőkarcolókat!!! Nagyon nagyok voltak!!! Isteniek!!! Egyik szebb, mint a másik! Óriási épületek!!!És egyszer csak megláttuk a felső síneken futó gyorsvasutat!! Nagyon jól nézett ki az is!!! Aztán végig mentünk a Kent st-en, ahova iskolába fogunk járni. Végül elérkeztünk a Harbour hídhoz!!! Picit felhős volt az ég. Hol meleg volt, hol fáztam...

Sikerült megtalálnunk a Harbour hídhoz a felvezető lépcsőket!!! Juhuhhhúú!!! Felmentünk végig mentünk a hídon, közben megláttuk az Operaházat!! Csodálatos látvány volt!!! Lestem, hogy milyen szép volt a kilátás! Aranyosak voltak az emberek is, ahogy mentek felfele a hídra és fényképeztek!! Aztán lassan visszafordultunk és lementünk a hídról. Megnéztük, hogy hogyan is kell elmennünk az Operaházhoz. Tulajdonképpen már az óceán parton voltunk és azon mentünk keresztül. Hála Istennek a nap is kisütött és ahogy lejöttünk a hídról egy nagyon-nagyon káprázatos kirakodó vásáron mentünk keresztül:láttunk csodálatos tengeri kagylóból és cápa fogakból készült ékszereket, láttunk igazi BUMERÁNGOTTTT nagyon szépek voltak. Nah, ha majd lesz rá keretünk, veszünk is!! Meg kis koala macit is (plüss)! Aztán voltak olyan helyek a part mentén, amelyek elég lehangolóak voltak...szóval...igazából picik a magánházak, közel a kerítéshez. Végül elérkeztünk a nagy kikötőhöz, szerencsénkre ott volt benn egy igazi nagy óceánjáró: Pacific Pearl volt a neve (Óceán Gyöngye). Láttuk, ahogy  elindult az a nagyon nagy hajó!! Fúúú!!!! Legvégül az Operaháznál fejeztük be a mai sétánkat, nagyon elfáradtunk, de nagyon szép volt a látvány, megérte!!Ahogy az Operaháznál ültünk, teljesen ráláthattunk a Harbour hídra!!! Fenséges látvány volt!!

Aztán visszamentünk a Wynyardra, ahol a metro megállóban megkerestük, hogy melyik járattal tudunk visszamenni. De nem volt egyszerű, hihetetlen....platform 1, 2, ...meg melyik hova megy, melyik melyiket keresztezi..stb...stb...szóval Gabi hála istennek kigubizta a szálakat és sikerült a Bondi Juction (Bondi részleg)-hoz eljutnunk. Hazaértünk és most már meg is vacsoráztunk!! És most meg írom a blogot. Majd vennünk kell még bérletet, tanulóknak valót és talán térképet és menetrendet!!!

Hirtelen ennyi történ Velünk!! Csináltuk egy pár képet!! Fel is töltünk belőle párat!!

Háttérben a Harbour Bridge:

 

Útban az Operaház felé:

 

Kis 'ladik' az öbölben:

Puszilunk Benneteket! 

Vigyázzatok Magatokra!

G & E

 

 

2 komment

Címkék: kis séta egy city sydney

A bejegyzés trackback címe:

https://gabiedit.blog.hu/api/trackback/id/tr283337685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rakolaci 2011.10.29. 22:17:48

...és van képetek rövidujjú polókban fényképezkedni, miközben itthon majd' megfagyunk?? :-)
Nagyon klasz kis élménybeszámoló, és nagyon szépek a képek, de az jutott eszembe, hogy a még jobb képek érdekében legközelebb vigyétek magatokkal Ausztráliába a saját fotósotokat is... ;))

MMárti 2011.10.30. 07:09:03

Sziasztooook!
Nagyon jó, hogy itt majd nyomon követhetjük a mindennapjaitokat! Olyan izgalommal olvastam az eddig soraitokat is, hogycsakna! Öröm Rátok nézni ezeknek a fotókon, fantasztikusan gyönyörű helyen vagytok!!! Nagyon-nagyon örülök Nektek, és csupa csudijó mindenséget kívánok a következő 7 hónapra!
Millipuszi, Márti
süti beállítások módosítása