HTML

Gabi & Edit meghódítja Ausztráliát

Gabi és Edit elindul 2011. októberében és meghódítja Ausztráliát :)

Friss topikok

  • jsstcc: Na csak sikerült! Végre itthon vagytok! Anyu (2012.06.08. 21:12) 27. és 28. hét (Cairns foly.köv.)
  • ZitaAnya: Well done! ;) Köszönjük szépen a sok-sok érdekes beszámolót!!! Nagyon-nagyon jó volt olvasni mindi... (2012.05.24. 16:36) Hazaút..road to Hungary
  • jsstcc: Hát ez nem a "Sástó"-i kilátó volt. Pedig ez is kileng, amikor fenn vagyunk. Mekkora kilengése leh... (2012.05.14. 06:59) 29.hét Melbourne
  • jsstcc: A világörökség zátonyaihoz is elkalandoztatok? Ez igen. Nagyon sok kvíz kérdés témája ez a zátonyr... (2012.05.09. 07:32) 27 és 28. hét (Cairns-i kirándulás)
  • jsstcc: Szépen gyűlnek az élmények és még sokasodjanak is. Ki kell használni ezt a csodálatos lehetőséget.... (2012.04.25. 08:20) 26.hét

Címkék

0. (1) 1. (1) 1.nap. (1) 2.hét (1) 8. (1) a (3) az (1) city (1) egy (1) előtt (1) elsis (1) első (1) estéje (1) felé... (1) felszállás (1) hét (1) hétfő (1) hétvége (1) iskolában (1) kezdet (1) kis (1) nap (1) nap...indulás (1) nap (1) reptéren (1) séta (1) sydney (1) szombat karácsony (1) Címkefelhő

9.hét szerda

2011.12.27. 23:13 Gulácsi Edit

 Végre itt vagyok megint.

Most reggel van, reggel kilenc óra, kortyolgatom a kávémat.

Gabi már hazajött a futásból, én ma nem mentem, mert most regenerálódom. Tegnap voltam, de majd kifújt a gatyámból a szél...a leejtőn ahogy futottam NEM bírtam, sőt még a kontaktlencsét is kifújta a szememből!

Annyira tetszik itt mindenhol van edzőrész: húzódzkodó...meg hasizompadok, meg kar..meg streching padok...stb...szóval itt az edzőterem az utcán van. Nagyon sportosak itt az emberek. Tegnap volt egy kb olyan 60 éves néni..olyan fitt volt, tiszta szálkás izom, biztos ő az edzője Madonnának! :)

Ezen a héten most iskolaszünetünk van, majd csak január 3-án kell majd mennünk újra.

A 25-e karácsony Johnéknál, Gabi tanárjánál, nagyon jó volt! Életem legszebb karácsonya volt!Reggel negyed tízkor találkoztunk a Central train stationnál. Kicsit álmos volt a társaság, de sebaj. Még egy kicsit a karácsony maradékát érezhettük rajtuk! :)

Daniel, Atsu, Keti, Jana, Milán, Renata, Emerson, Gabi és én végre felszálltunk a vonatra és kb 1 és fél órát utaztunk.....Springswood-on szálltunk le, az a Blue Mountain low része.

John jött ki értünk az állomásra, mert onnan még kb 10 perc volt kocsival az út. Ő mindennap, hétfőtől csütörtökig megteszi ezt az utat, egy irányba kb 2 óra az újta (kocsival az állomásig, majd onnan vonattal a suliig), de megértjük,mert csodálatos helyen laknak a feleségével, Mary-Ann-nel. Három szintes nagy házikó, csodálatos kerttel! Meg itt is a madarak: kokaburra..meg papagájok. Ezt még meg kell szoknom, hogy itt nem galambok, hanem papagájok vannak szabadon.

Előétel egy kis mogyoró..meg édesség. Aztán John hál istennek invitált minket egy kis "bushwalkingra" bozótjárásra a Blue Mountainba. Gyönyörű helyen voltunk. Mondta John, hogy vannak itt olyan részek, ahol még ember nem tette be a lábát! Csomó gyíkocskával találkoztunk...ott napozgattak. Közben mindenki egy rakás képet csinált a csoportól..hogy igen jártunk itt is! 

Visszamentünk és már mindenki nagyon éhes volt, John elkezdte sütni a csirkemellet és BBQ kolbászokat. Közben Gabi és én egy kis salsa órát tartottunk, Ramona nagy örömére (brazil lányzó),aki azonnal meg akarta tanulni az alaplépéseket.

Végül az ebéd is kész lett és mindenki megrohamozta a BBQ helyet: sült hagyma sült kolbász..hm...

Aztán jött egy kis zenélés: Daniel elővette a gitárját és jó kis brazil "népzenét" játszott rajta, nagyon jó volt! Keti meg egy kis Beatlest!! Az én örömömre!!!!!Felmentünk Janával Mary-Annhez és eikészítettük a Pavlovát, az ausztrálok tipikus édességét, amelyet egy orosz balerináról neveztek el. Az alapja egy könnyű tojásfehérje-cukor szárított kombinációja, majd arra felvert tejszín és gyümölcs kerül.Szósznak meg egy édes savanyú mártás, nagyon döfi volt! Jana hozott még cheese cake-et is!  Az is nagyon finom volt! Szóval nem volt hiány a jó kajákból.

Aztán még egy kicsit ejtőztünk,majd haza indultunk,mert már csak óránként járt a vonat és kb 1 és fél óra volt az út...haza akartak érni a többiek időben...

De nagyon jó kis karácsony volt ez, sőt még amikor ott készítettük a Pavlovát Mary-Annel Sydney-ben..áááá nagyszerű érzés volt!!!! Közben sztorizgattunk, kinek milyen szokásai vannak otthon. Mary-Annnek nem volt szokatlan ez sok hagyomány,mert Johnnal már körbejárták Európát..és még a magyar kultúrát is ismerik! Szóval nagyon kellemes volt ez a nap!!!!! Mééég..nem akartam hazamenni!!!!!!

Most még ejtőzöm kicsit,aztán megyek dolgozni...

 

puszi

Gabi és Edit

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabiedit.blog.hu/api/trackback/id/tr323500318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jsstcc 2011.12.28. 04:53:16

Na megtaláltam a "Pavlova" vagy "Pavolva" receptjét.Gondolom az első. Már csak el kell készíteni és megkóstolni. Ti meg Editke Gabika addig nyugodtan angolozzatok a szünetben, meg persze futkározzatok a csodálatos ausztrál tengerparton. Itt még mindig nem esik igazi hó. Sok puszi Mindenkinek.
süti beállítások módosítása