HTML

Gabi & Edit meghódítja Ausztráliát

Gabi és Edit elindul 2011. októberében és meghódítja Ausztráliát :)

Friss topikok

  • jsstcc: Na csak sikerült! Végre itthon vagytok! Anyu (2012.06.08. 21:12) 27. és 28. hét (Cairns foly.köv.)
  • ZitaAnya: Well done! ;) Köszönjük szépen a sok-sok érdekes beszámolót!!! Nagyon-nagyon jó volt olvasni mindi... (2012.05.24. 16:36) Hazaút..road to Hungary
  • jsstcc: Hát ez nem a "Sástó"-i kilátó volt. Pedig ez is kileng, amikor fenn vagyunk. Mekkora kilengése leh... (2012.05.14. 06:59) 29.hét Melbourne
  • jsstcc: A világörökség zátonyaihoz is elkalandoztatok? Ez igen. Nagyon sok kvíz kérdés témája ez a zátonyr... (2012.05.09. 07:32) 27 és 28. hét (Cairns-i kirándulás)
  • jsstcc: Szépen gyűlnek az élmények és még sokasodjanak is. Ki kell használni ezt a csodálatos lehetőséget.... (2012.04.25. 08:20) 26.hét

Címkék

0. (1) 1. (1) 1.nap. (1) 2.hét (1) 8. (1) a (3) az (1) city (1) egy (1) előtt (1) elsis (1) első (1) estéje (1) felé... (1) felszállás (1) hét (1) hétfő (1) hétvége (1) iskolában (1) kezdet (1) kis (1) nap (1) nap...indulás (1) nap (1) reptéren (1) séta (1) sydney (1) szombat karácsony (1) Címkefelhő

Első nap az ELSIS iskolában

2011.10.31. 07:21 Gulácsi Edit

Kedves Olvasók!

Tegnap, vasárnap, nagyon nem történt semmi "különleges". Hál Istennek megismertük a 3.lakótársunkat, mert szegény mindig dolgozott és nem tudtunk összefutni: de tegnap végre három nap után Őt is megismerhettük :) Ennek örömére, mikor már Pisti lakótársunk is felébredt, nekivágtunk délután a Bondi Beach-nek. Felkerekedtünk és olyan jó kis leejtős utcákon keresztül eljutottunk 15 perc sétával az óceánpartra!!! Húhúúúú!! Ott is voltak ám üzletek: sőt turikat is találtunk, de micsoda öröm volt ez nekem! :)

Majd Robiék megálltak Fish & Chips-et venni és enni: itt ettem első tintahalamat!! Azta de nagyon finom volt!!!!! Meg titokban ittunk, mint Ámerikában, igen barna zacskóból az Óceán partján jó kis ausztrál sört, amelynek a kupakja, meg kell, hogy jegyezzem nem olyan, hogy keresned kell a felnyitási lehetőséget egy kukánál, hanem csak simán lepattintod és kész!! Azta, gondoltam ilyen kellene Magyarországra!! Szóval így meghitten négyesben üldögéltünk délután hat órakor az óceánparton zacskóból ittuk a sört és közben tintahalat ettünk!! Szédületes volt!! Aztán visszafele Pistiék egy csomó helyet mutattak, én már nem is tudtam követni: ez nagyon jó kávézó, ez nagyon jó étterem...itt jók a csajok (ez Pisti reszortja, igazi életművész : )  )

Aztán siettünk haza, mert az itthoniak vártak a skype-on!! Anyuval tudtam beszélni, vagyis inkább videón láttam, mert a mikrofon nem jó!! De így is nagyon jót beszélgettünk!! Aztán Gabi tudott a Családjával beszélgetni: na ott meg kép nem volt, de hang igen!!! Jó mi??? :))) Picit izgultunk, hogy milyen lesz a suli.... de aztán másnap....

Szóval ma, október 31-én, hétfőn megkezdődött a suli. Reggel már korán fenn voltunk (6 Óra), hogy időben elkészüljünk és hogy odaérjünk metróval a Town Hall-ba, majd utána a Kent street 545-be!!! A második emeleten volt az információs pult, ahova lift visz fel (egyébként mindenhol nagyjából csak lift van, lefele tudsz vészlépcsőn lejutni). Az infós pulton elkérték az útlevelünket, a COE-nket (Certificaton of Enrollment- igazolása annak, hogy beiratkoztunk) majd utána kaptunk egy kis csomagot. Tovább kellett mennünk a számítógépes terembe, ahol 3 kérdésre kellett válaszolnunk, kitölteni egy infós lapot magunkról, majd a gépen egy 35 kérdésből álló tesztet kellet kitölteni. Ügyes volt Gabi, szépen válaszoltunk a kérdésekre, majd utána Michelle Cowans, az iskola aszisztense jött és interjúztatott minket, hogy honnan jöttünk, miért szeretnénk itt tanulni...stb..stb. Nagyon kedves volt és szépen, érthetően beszélt angolul. Közben ahogy írtuk a tesztet gyöngyörű kilátás nyílott az utcára, ahol egy csomó felhőkarcolót láthattunk!

Majd ezután jött az igazgató Hölgy: Cherie Soto, aki eligazítást tartott egy másik kis terembe nekünk. Bemutatta az iskolát, az infókat, amit egy diáknak érdemes tudni (TAX number, egészség biztosítás..., student card..) Majd bemutatta Danielt, akihez lehet majd menni állás ügyében..workshopokra. Végül Emre Kalafant is megismerhettük, akihez szállás ügyében fordulhatunk. Az igazgatónő nagyon szimpatikus hölgy volt, aki mondta, hogy a szállásintéző férfi le tudja fordítani nekünk, amit kell az anyanyelvünkre: viccesen megkérdezte Cherie (ejtsd Cseri), hogy magyarra is tudja? (nevettünk).

Majd megmutatta Cherie a tűzlépcsőt, és hogy hova visz. Visszamentünk a szobánkba, előtte kiosztotta Cherie, hogy melyikünk milyen csoportban lesz: Gabi pre-intermediate-be (elő-középhaladó, level 3), én az advanced-be (haladó, level 6)-be kerültem. Majd tovább mentünk a csoportunkba. Az én csoportnénim: Kerstin Raybould volt, csoporttársaim: Mich szlovák, Andrea szlovák, Jose svájci, Lia, svájci, Robert cseh, Gabriell Martinez spanyol és van még Paul, aki nem tudott bejönni. Nagyon jól telt az óra: a módbeli segédigéket vettük. Aztán meg jött az ebédszünet: Liaval beszélgettünk, nagyon aranyos és okos lány!! Majd az utolsó óra jött, ahol szavakat tanultunk: Frank tartotta: egy újságcikket darabolt szép a saját nyelveden megkaptad (igen magyarul, de gooogle- féle fordításban, ami nagyon-nagyon vicces és érthetetlen volt pffff ) Alig bírtam lefordítani. Kaptunk házi feladatot is, most az kell csinálnunk!

Voltunk a karriertanácsadáson is, megyek majd csinálok egy RSA (Responsible Service of Alcohol- engedély, hogy alkohollal dolgozhass, mint pincér), hogy jó állást tudjak szerezni, míg Gabinak találunk szintén neki való állást!! :)

Most ettünk és nekiállunk tanulni!!

További szép napot!!

 

G & E

2 komment

Címkék: nap első az iskolában elsis

A bejegyzés trackback címe:

https://gabiedit.blog.hu/api/trackback/id/tr123341647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Vali82- 2011.10.31. 19:03:19

Sikeeeer!! Be tudtam végre lépni, hogy tudjak kommentelni. Valószínű,hogy régen egyszer már regisztráltam ide,csak elfelejtettem, és azért írta ki folyton,hogy van már ilyen e-mail címmel regisztráló. Örülök,hogy túlestetek az első napon a suliban, biztos izgultatok, hogy milyen lesz.Jó, hogy ilyen barátságosak ott az emberek!! Hát mit ne mondjak, cseréltem volna veletek, amikor ott ücsörögtetek az óceánparton sört iszogatva!! Elhiszem,hogy felejthetetlen élmény! Várjuk a további élvezetes olvasnivalókat! :) Jó tanulást Nektek!! Puuuusziii

jsstcc 2011.11.02. 11:00:46

Nekem is sikerült regisztrálni. Micsoda élmény. Az úti és iskolai írásokat többször is elolvastam. Ismeretlen részeket meg kell tanulnom. na de nem olyan borzasztó ez. Kikupálódok egészen.Mindenre nagyon kíváncsi vagyok.Biztos csodálatos, amit most végig csináltok. Legyetek nagyon nagyon ügyesek, szurkolok Nektek. Vártam az írásotokat. Ezeket kinyomtatom mindent. Vigyázzatok magatokra. Holnap, csütörtökön megyek a skypere, várok. Puszik Anyu.
süti beállítások módosítása