HTML

Gabi & Edit meghódítja Ausztráliát

Gabi és Edit elindul 2011. októberében és meghódítja Ausztráliát :)

Friss topikok

  • jsstcc: Na csak sikerült! Végre itthon vagytok! Anyu (2012.06.08. 21:12) 27. és 28. hét (Cairns foly.köv.)
  • ZitaAnya: Well done! ;) Köszönjük szépen a sok-sok érdekes beszámolót!!! Nagyon-nagyon jó volt olvasni mindi... (2012.05.24. 16:36) Hazaút..road to Hungary
  • jsstcc: Hát ez nem a "Sástó"-i kilátó volt. Pedig ez is kileng, amikor fenn vagyunk. Mekkora kilengése leh... (2012.05.14. 06:59) 29.hét Melbourne
  • jsstcc: A világörökség zátonyaihoz is elkalandoztatok? Ez igen. Nagyon sok kvíz kérdés témája ez a zátonyr... (2012.05.09. 07:32) 27 és 28. hét (Cairns-i kirándulás)
  • jsstcc: Szépen gyűlnek az élmények és még sokasodjanak is. Ki kell használni ezt a csodálatos lehetőséget.... (2012.04.25. 08:20) 26.hét

Címkék

0. (1) 1. (1) 1.nap. (1) 2.hét (1) 8. (1) a (3) az (1) city (1) egy (1) előtt (1) elsis (1) első (1) estéje (1) felé... (1) felszállás (1) hét (1) hétfő (1) hétvége (1) iskolában (1) kezdet (1) kis (1) nap (1) nap...indulás (1) nap (1) reptéren (1) séta (1) sydney (1) szombat karácsony (1) Címkefelhő

15.hét

2012.02.07. 07:07 Gulácsi Edit

Sziasztok!

 
Azt hiszem elmondhatom, fantasztikus három napon vagyunk túl. Részt venni Ausztrália legnagyobb nemzetközi latin fesztiválján hatalmas, felejthetetlen élmény volt. Világbajnokoktól tanultunk, láttuk őket élő produkciókban, a körítés, a hangulat, az emberek - szóval minden tökéletes volt. Az alábbiakban következzen egy (kis) élménybeszámoló a történtekről:
 
A workshop előtti események:
Még a múlt hét folyamán sikerült elintézni az online regisztrációt, megkaptuk az elektronikus számlát, amit kinyomtatva kellett vinnünk a regisztrációhoz, minden rendben zajlott, profi volt az ügyintézés.
 
1. nap - péntek:
Már az odaút nagyon izgalmas volt, ugyanis a rendezvényt az Olimpiai Parkban tartották, ami a 2000-es olimpiai játékok helyszíne volt. Gyönyörű hely, stadionok, uszoda, egyéb sportkomplexumok, hotelek, saját busz- és metróvonallal - az egész annyira rendben van tartva, hogy holnap akár megint olimpiát lehetne rendezni. A pénteki nap még esős volt (előtte 3 napig egyfolytában szakadt az eső), de szombat-vasárnap már jó időben csináltunk pár szép képet a parkról. A metróállomástól kb. 10 perces séta után megérkeztünk a Sport Centre épületéhez, amelyben az egész rendezvényt tartották. A regisztrációnál minden rendben volt, számla megmutat, karszalag fel, irány befelé. A workshop-ok 5 helyszínen zajlottak: egy hatalmas csarnok 2 felé osztva (salsa room - ez volt a legnagyobb, itt voltak a salsa bulik is illetve a stage - itt meg a show-k meg a bachata bulik), egy másik, kisebb csarnok (brazilian room - itt zouk bulik voltak esténként, meg a szombat esti brazil samba karnevál) és még két kisebb terem.
A regisztráció után rögtön vásároltunk 2 pólót, és fotózkodtunk is benne a hivatalos plakát előtt. Ezután kezdődött is ws-ok sorazata. Nehéz volt a választás, igyekeztünk mindig a legérdekesebbnek, illetve a későbbiekben leghasználhatóbbnak tűnő órát választani, és azt hiszem, az esetek többségében ez sikerült is.
Elsőként Tony (olasz) és Claudia (spanyol) bachata óráján vettünk részt. Nagyon jó fejek voltak, és azt hiszem ők produkálták az egész hétvége legviccesebb produkcióját a szombat esti show folyamán.
Ezután Adrian (uruguayi) és Anita (brazil) vonalas salsa tudásából próbáltunk elsajátítani egy keveset. Ők a jelenlegi salsa világbajnokok, nagyon profik.
A szombat esti produkciójuk:
 A leadott óra anyaga egy kissé nehéz volt számunkra, intermediate/advanced szintű vonalas salsa volt. Felvettük videóra, később igyekszünk jobban elsajátítani.
A következő órán különváltak útjaink, tanultunk egy kis man/lady style-t. Az én tanárom Marco (olasz) volt
jó kis sort vettünk, sikerült is nagyjából elsajátítanom annak ellenére, hogy kettőre lépte az alapot.
A pénteki nap utolsó óráját pedig a várva várt Oliver "ötszörösvilágbajnok" Pineda tartotta.  Oliver és Luda is nagyon szimpatikusak voltak, egy nem annyira nehéz sort tanultunk, csak ők is kettőre lépnek, ezért időnként ez zavaró volt nekünk. Azért próbálkoztunk becsülettel, de szerintem maradunk az egyre lépésnél :). Az óra végén táncoltak egy kicsit az Ain't nobody salsa verziójára, majd elmondták hogy szombat este új produkcióval fognak fellépni. 
Ezután pedig jöhetett a közös fotózkodás. Ahogy Luda jött lefelé a színpadról, megkérdeztem, hogy csinálhatnánk-e egy közös fotót velük. Nagyon kedves volt, elkiabálta magát hogy "Oliver, photo!", Oliver jött, elkészült a kép, aztán Oliver el - nagyon elfoglalt ember, mi meg beszélgettünk még egy kicsit Ludával. Kérdezte, hogy honnan jöttünk, meddig maradunk, aztán mondta, hogy nekik is van magyar tanáruk a Latin Motion-nél, Szirmai Csaba, vele együtt csinálja Luda ebben az évben a Dancing with the stars-t. Szóval beszélgettünk egy kicsit, minden jót kívánt, így ért véget az első nap ws része. Ezután kis szusszanás és jöttek az esti produkciók. Voltak kicsit gyengébbek, de a show-k nagy része nagyon magas színvonalú volt,  a nemzetközi vendégek pedig nagyon odatették magukat. A belinkelt videókon láthatjátok őket, bár nem igazán adják vissza a hanglatot, de azért jó felvételek. Utána megint egy kis szusszanás és kezdődtek is a bulik három teremben (salsa, bachata, zouk). Mi főleg a salsa teremben tartózkodtunk, és amikor nem táncoltunk, csak figyeltük a színes forgatagot. A legtöbb táncos vonalas salsát táncolt, de azért mutatóba akadt egy-két kubai táncos is. Sajnos 11 óra után mennünk kellett, mivel 11.38-kor elmegy az utolsó vonat, mi meg egy kicsit messze lakunk az olimpiai parktól (kb. 1,5 óra tömegközlekedés és gyaloglás - hatalmas ez a város).
 
2. nap - szombat:
A másodiknap első órájának megint Olivert választottuk, aki ezúttal a másik táncpartnerével, Valival szerepelt. Azt hiszem a délelőtt 10 óra kicsit korán volt, kb 10 ember lézengett az órán. Ekkor sikerült rájönni, hogy mit  jelent az egyes órák mellett az On1 (1-re lépik az alapot) és On2 (2-re lépik) kifejezés. Mivel Oliverék megint 2-re léptek, inkább átmentünk a másik terembe ahol Giancarlo és Masha (új-zélandiak) oktattak, és végre 1-re léptek.
Először egy kis style-t, majd egy rövid sort tanultunk.
A következő óra ismét salsa volt (mindig vonalas, kubait nem oktattak), a fesztivál egyi szervezője, Jamie és Josie tartották. Jópofa fickó, nagy showman, ő volt az állandó műsorvezető is, amikor épp nem szerepelt a színpadon.
Ebédszünet és a déli show-k után ismét Adrian és Anita óráját választottuk, most kicsit jobban boldogultunk, majdnem végig sikerült elsajátítani a sort, talán itt már kicsit belerázódtunk a vonalas salsába.
A következő óra kuriózum volt, nem tánc, hanem emelési technikák Sergio és Polina (oroszok) előadásában. 
Hát nem egyszerű, mit mondjak. Látszott rajtuk, hogy klasszikus balettosok, a tanított emelésnek is csak az első felével próbálkoztunk, a második felét szőnyeg nélkül nem igazán mertük. De azért nagyon érdekes tapasztalat volt.
Befejezésként Carlos Cinta (USA) dominikai bachata óráját választottuk, egy kis alaplépés tanulás, jó volt levezetésként a fárasztó nap végén.
A szombat esti showba gyűjtötték össze talán a legszínvonalasabb produkciókat, jobbnál jobbak következtek egymás után, a hangulat fergeteges volt, többször is standing ovation. Azután ismét kezdődött a buli, és sikerült is egy kicsit tovább maradnunk, mivel itt már megérkezett Niki, az egyik itteni magyar ismerősünk (szintén salsa fanatikus, vasárnap este fel is léptek a csoportjukkal), és ő vitt minket haza kocsival. Így nem maradtunk le az éjfélkor kezdődő brazil karneváli szamba partiról, ahol több mint 50 lány rázta mindenét :) - itt nagyon népszerű ez a tánc is, rengeteg iskolában oktatják.
 
3.nap - vasárnap:
Kicsit nehézkes volt a hajnali 3 órás hazaérkezés után felkelni, így az első órát kihagytuk és csak a másodikra értünk be, ahol ismét Carlos Cintát választottuk. Nagyon érdekes óra volt, nem is igazán táncot, hanem bachata "zeneelméletet" tanított, három különböző ritmus lehet a bachata-ban, és hogy ezekre hogy kell változtatni a táncunkat. Lebontotta az egyes zenéket külön hangszerekre - Károlyi Zoli! Imádtad volna ezt az órát :). Szóval ez is hasznos volt, sok érdekes dolgot hallottunk.
A következő óra Juan Carlossal volt, mégpedig kolumbiai salsa footwork. 
Hát az hihetetlen, amit ez az ember a lábával művel salsa közben!!! A showjában még annyira nem is látszik, hanem az óra végén zárásként bemutattak. A zene az Aquanile volt, ami alapból nem lassú, de hogy még abban is minden fél ütemre csinált valamit a lábával.. :) elképesztő.
Miután összeszedtük a leesett állunkat mentünk is tovább Jordan és Tatiana swing órájára. Ezt előre nem terveztük be, de az előző esti produkciójuk annyira fantasztikus volt, hogy ebbe is bele akartunk kóstolni egy kicsit 
Hát ez volt az első óra, amibe teljesen beletörött a bicskám. Nem kezdő óra volt, figurákat tanítottak, én meg az alaplépést sem ismerem, így az óra harmadától csak nézők voltunk. Nagyon jó kis tánc, érdemes lenne ezt is tanulni.
Befejezésként Nestor és Katrina bachata óráján vettünk részt. Itt is tanultunk egy ötletes sort, az esti buliban gyakoroltuk is.
A vasárnap esti show-k között már voltak talán egy kicsit gyengébbek is, egyértelműen szombatra volt kihegyezve a dolog, de így is láttunk nagyon jó produkciókat. A buliban ismét sokat táncoltunk, aztán irány a vonat. 
A zouk-ot sajnos teljesen ki kellett hagynunk a programunkból, mivel nincs semmilyen előképzettségünk belőle. Ha minden zouk órára bemegyünk, akkor azt hiszem egész használható tudást szedtünk volna össze, de akkor meg minden mást ki kellett volna hagynunk. De azért a fellépőktől láttunk egészen kivételes produkciókat:
Kadu & Larissa:
Leonardo & Lasyssa
 
Összegzésül:
Hatalmas élmény volt, fizikailag teljesen kipurcanva, de szellemileg teljesen feltöltődve kezdjük meg ausztrál kalandunk második felét. Nem igazán lehet leírni azt az élményt, amit ez az esemény adott nekünk, de reméljük tetszett a beszámolónk, és a belinkelt videók is.
 
Puszilunk benneteket:
Edit és Gabi
 
Ja és a várva várt kép(ek): 1. kép: Oliverrel és Ludával, 2. kép: Adriannal és Anitval

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabiedit.blog.hu/api/trackback/id/tr424074264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jsstcc 2012.02.08. 07:15:55

Na most mmaradt a szám tátva teljesen. Ilyen sorozatban kell tartani az iramot! Ezekre még sokkal több időt kell szánnom. Ugyanis a tiszteletére még a böngészőt is le kell cserélni, ennyire nem áll velem szóba, elavult, ítja ki. A szám a műsorokra maradt tátva. De igyekszem vissza zárni, mármint a számat, csak ez egy kis időt vesz igénybe. Nagyon kíváncsi vagyok a videókra.És persze a nem minden napi eseményeket meg kell, hogy nézzem. Örülök, hogy bírtátok energiával a kedvenc hobbitokat végig gyakorolni, illeteve csinálni.Itt is lehetne a hidegben így mozogni. Sok puszi anyu.

-Vali82- 2012.02.12. 15:44:37

@jsstcc:

Az biztos ha mi is így járnánk itthon, egy porcikánk sem fázna!! :)
süti beállítások módosítása