HTML

Gabi & Edit meghódítja Ausztráliát

Gabi és Edit elindul 2011. októberében és meghódítja Ausztráliát :)

Friss topikok

  • jsstcc: Na csak sikerült! Végre itthon vagytok! Anyu (2012.06.08. 21:12) 27. és 28. hét (Cairns foly.köv.)
  • ZitaAnya: Well done! ;) Köszönjük szépen a sok-sok érdekes beszámolót!!! Nagyon-nagyon jó volt olvasni mindi... (2012.05.24. 16:36) Hazaút..road to Hungary
  • jsstcc: Hát ez nem a "Sástó"-i kilátó volt. Pedig ez is kileng, amikor fenn vagyunk. Mekkora kilengése leh... (2012.05.14. 06:59) 29.hét Melbourne
  • jsstcc: A világörökség zátonyaihoz is elkalandoztatok? Ez igen. Nagyon sok kvíz kérdés témája ez a zátonyr... (2012.05.09. 07:32) 27 és 28. hét (Cairns-i kirándulás)
  • jsstcc: Szépen gyűlnek az élmények és még sokasodjanak is. Ki kell használni ezt a csodálatos lehetőséget.... (2012.04.25. 08:20) 26.hét

Címkék

0. (1) 1. (1) 1.nap. (1) 2.hét (1) 8. (1) a (3) az (1) city (1) egy (1) előtt (1) elsis (1) első (1) estéje (1) felé... (1) felszállás (1) hét (1) hétfő (1) hétvége (1) iskolában (1) kezdet (1) kis (1) nap (1) nap...indulás (1) nap (1) reptéren (1) séta (1) sydney (1) szombat karácsony (1) Címkefelhő

27. és 28. hét (Cairns foly.köv.)

2012.05.08. 01:37 Gulácsi Edit

 Nah, ehhez fogható élményt nem igazán tapasztaltunk még.

Eközben gyorsan elrohantunk ebédelni: jó kis svédasztalos ebédünk volt, igaz többségében kínai kajákkal, mert a vendégek java része is kínai volt. És kipróbáltuk a tigris rákot...de nem jött be egyikünknek sem! Ááá...soha többé seafood!!! Megpróbáltuk...nem jött be...még az étel szaga sem!!! uhh!

Ez után behuppantunk a félig tenger alatt járó-félébe, ami közelebb vitt megint a korallokhoz. De ami ez után jött, az volt a legkirályosabb! A buborék sisakos mély tengeri merülés!!! juhú: 4 és fél méter mélyre merültünk. Itt aztán lehetett érezni a nyomást! Nagyon ki akart durrani a dob-hártyám!!! A látvány felejthetetlen volt: kis és nagy halacskák úszkáltak körülöttünk, ahogy a lenti búvárok dobálták nekik az ennivalót. Aztán hirtelen megjelent egy brutálisan nagy hal! Neeem, nem cápa! Jelentem egy nagy Napóleon hal!! Félelmetesen nagy volt, de nem bántott!! Sőt közel úszott úgy, hogy beleláthattunk a szájába!!! Két kis fogacska-féle volt benne :). Gabi is nagyon élvezte, ahogy a halak az orrunk előtt úsztak el. Meg-megérintettük őket!!! A fekete halacska puha volt, de a világosabbak már érdesebbek, pikelyesebbek. De mindig eliszkoltak, amikor próbáltuk megsimogatni őket. Végül aztán pár víz alatti képet is csináltak rólunk, majd felmentünk a felszínre.

Mindent egybevetve, hihetetlen élmény volt!!!! Eljutni és látni egy ilyen természeti csodák és élővilágát! Először kipróbálni a búvárkodást is.

A harmadik napra nem volt már programunk csak annyi, hogy miután elhagytuk a szállodát, kiültünk a lagúnához és ott süttettük a hasunkat. Közben a maradék kenyérrel halálra etettem a galambokat és az arra tévedő madarakat, mivel úgy is ott kellett hagyni az ételt, mert nem vihettük fel a gépre.

A Cairns-ben levő 34 fok után a Sydney-ben levő 14 fok egy kicsit szíven ütött, de nem volt vészes.

 

Vasárnap aztán megtartottuk kettőnk farewell (búcsú) partiját. Sokan eljöttek: Lenka, Marketa, Engin, olasz Andrea, magyar Gocsál Andi, Zsolti, Lecza Anita. Jó volt még egy utolsót trécselni velük és megvitatni, hogy kinek hogy fog alakulni a jövője. 

Ennyi körülbelül.

A következő héten meg Melbourne-be megyünk. Jó időnk lesz, bár picit hidegebb...

Addig is szép napot.

 

puszi

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabiedit.blog.hu/api/trackback/id/tr134495291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jsstcc 2012.05.09. 07:38:21

Az üvegfenekű hajókirándulást én is szívesen kipróbálnám. Most csak az adóhivatal komor falai közt próbálok valami hasznosat elérni, hajrá magam! sziasztok anyu.

jsstcc 2012.06.08. 21:12:32

Na csak sikerült! Végre itthon vagytok! Anyu
süti beállítások módosítása